ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΓΟΥΟΚ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τετάρτη 01st, Νοεμβρίου 2017 / 10:49 Εχει γραφτεί απο
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΓΟΥΟΚ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Το πιάτο αυτό γίνεται εύκολα και σχετικά γρήγορα. Μαγειρεύετε τρυφερό μοσχαράκι και δίνετε αέρα ασιατικής κουζίνας στο τραπέζι σας!
      

 ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά μοσχάρι από σπάλα (σπαλομίτα ή χτένι από σπάλα, που είναι τρυφερότατο κομμάτι), κομμένο σε μέτρια κομμάτια (περίπου 100 γραμμάρια)
  • 3 χρωματιστές πιπεριές, κομμένες σε κύβους
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 3 πράσα, κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 κουταλιές της σούπας σόγια
  • 4 εκατοστά τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μικρό ξύλο κανέλας
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα και το χυμό του)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κόκκους μπαχάρι


   ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα γουόκ, σοτάρετε το κρέας στο ελαιόλαδο, ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο ακόμα.
  2. Σβήνετε το κρέας με τη σόγια σος και προσθέτετε νερό, τα μπαχαρικά, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και το τζίντζερ. Βράζετε το φαγητό για περίπου μία ώρα.
  3. Όταν το κρέας μαλακώσει, ρίχνετε μέσα τα λαχανικά και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν και αυτά, προσέχοντας να μην παραβράσουν.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως με πατάτες ή ρύζι.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,
Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑