ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΥΚΩΤΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Τρίτη 20th, Ιούνιος 2017 / 16:35 Εχει γραφτεί απο
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΥΚΩΤΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Προσπαθώντας να αποφύγετε το τηγάνι εμπιστευτείτε αυτή τη συνταγή για το συκωτάκι. Το λεμόνι κάνει πιο ελαφριά τη μυρωδιά του.

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο ολόκληρο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κιλό φέτα με χαμηλά λιπαρά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Λαδόκολλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Πλένετε το συκώτι και το στεγνώνετε.

2.Σε μεγάλο κομμάτι διπλής λαδόκολλας ρίχνετε το συκώτι, αλάτι και πιπέρι.

3.Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το τυρί, τη ρίγανη το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.

4.Το τυλίγετε χαλαρά στη λαδόκολλα  (δηλαδή η λαδόκολλα δεν πρέπει να ακουμπάει επάνω στο συκώτι αλλά να αφήνει κενό) αλλά προσέχετε να κλείσετε καλά το πακέτο γύρω –γύρω για να μην βγαίνει ο ατμός.

5.Βάζετε σε σχάρα το πακέτο και από κάτω ένα ταψί με νερό. Ψήνετε για 2 ώρες.

6.Σερβίρετε κόβοντας το συκώτι σε φέτες.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑