ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Τρίτη 14th, Απρίλιος 2020 / 17:51 Εχει γραφτεί απο
ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Ένα φανταστικό πιάτο με μπάμιες και γαρίδες με σάλτσα ντομάτας και λαχανικά. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα νόστιμο, υγιεινό πιάτο για όλη την οικογένεια. Ιδανικό για όταν νηστεύετε μιας και πρόκειται για ένα νηστίσιμο φαγητό.

      ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό φρέσκες μπάμιες
  • 1 κιλό κατεψυγμένες γαρίδες (μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρεδάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 5 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 3 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

     

     ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Πλένετε τις μπάμιες, τις καθαρίζετε και τις βάζετε σε ένα ταψί. Τις πασπαλίζετε με αλάτι, τις περιχύνετε με ξύδι και τις αφήνετε για 60 λεπτά στον ήλιο (στο μπαλκόνι ή στον κήπο) σκεπάζοντας τες με ένα τούλι. Μετά τις ξεπλένετε να φύγει το ξύδι.
  2. Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και το εντεράκι τους, τις πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπάμιες, για 6-7 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη ζάχαρη, το σέλερι και την πιπεριά και τα σοτάρετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο, τον πελτέ, τα ντοματάκια κονκασέ, αλατοπίπερο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10 λεπτά περίπου.
  4. Ρίχνετε όσο ζωμό λαχανικών απαιτείται να σκεπαστούν τα υλικά και κατά τη διάρκεια του βρασίματος, συμπληρώνετε σταδιακά.
  5. Μόλις πάρει βράση, μειώνετε στο χαμηλό τη φωτιά και σιγοβράζετε τις μπάμιες για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  6. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες οι μπάμιες προσθέτετε στη κατσαρόλα τις γαρίδες και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για άλλα 5 λεπτά.
  7. Τέλος προσθέτετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε ανακινώντας κυκλικά τη κατσαρόλα και αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά.

      

      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑