ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Τρίτη 17th, Μάιος 2022 / 20:08 Εχει γραφτεί απο
ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Μια συνταγή γεμάτη μεσογειακά αρώματα, που θα κάνει ακόμα και όσους δεν πολυσυμπαθούν τις μπάμιες να τις δουν με άλλο μάτι. Αρκεί να τις γευτούν με μελιτζάνες και φέτα στο φούρνο! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι vegetarian, ενώ μπορεί άνετα να γίνει vegan απλώς παραλείποντας τη φέτα.

Είναι υγιεινό πιάτο, ιδανικό για να μαθαίνουμε στα παιδιά μας να αγαπούν λαχανικά που θεωρούνται πιο «δύσκολα», αλλά είναι τόσο, μα τόσο νόστιμα, όταν μαγειρευτούν σωστά. Τα λαχανικά είναι καλύτερα πάντα στην εποχή τους, αλλά τα κατεψυγμένα διατηρούν όλες τους τις βιταμίνες, οπότε να μην τα φοβάστε καθόλου. Αρκεί να διαλέγετε καλής ποιότητας.

ΥΛΙΚΑ

  • 130 γραμμάρια φέτα με χαμηλά λιπαρά θρυμματισμένη
  • 500 γραμμάρια μπάμιες φρέσκες
  • 3 μικρές μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες στη μέση και σε φέτες πάχους 1-1,5 εκατοστών
  • 4 μέτριες ντομάτες ώριμες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός χοντροκομμένος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη τριμμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 μεγάλη λαδόκολλα

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Καθαρίζετε, πλένετε και στεγνώνετε τις μπάμιες απαλά με χαρτί.
  2. Βάζετε τις μπάμιες σε ένα ταψί, τις αλατίζετε και τις ραντίζετε με λίγο ξύδι.
  3. Αφήνετε τις μπάμιες έτσι στον ήλιο για περίπου μια ώρα και στη συνέχεια τις μαγειρεύετε.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  5. Βάζετε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε πρώτα το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για ένα λεπτό.
  7. Προσθέτετε το σκόρδο, τις μελιτζάνες και τις μπάμιες και ανακατεύετε.
  8. Προσθέτετε τις ντομάτες, θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση και σβήνετε με το ξύδι.
  9. Ανακατεύετε για 2 λεπτά.
  10. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζετε το περιεχόμενο του σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  11. Προσθέτετε μέσα τη ρίγανη, τον μαϊντανό, τη φέτα και 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και καλύπτετε με τη λαδόκολλα.
  12. Ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.
  13. Ξεσκεπάζετε το φαγητό και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  14. Ξαναβάζετε το φαγητό στο φούρνο, αυτή τη φορά χωρίς να το καλύψετε και ψήνετε για ακόμα 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και να μελώσει.
  15. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.
  16. Συνοδεύετε προαιρετικά με χωριάτικο ψωμί το οποίο ταιριάζει τέλεια!

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑