ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ,ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Δευτέρα 16th, Απρίλιος 2018 / 16:54 Εχει γραφτεί απο
ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ,ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Οι μπάρες δημητριακών(γνωστές και ως energy bars) είναι όλο και πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια διεθνώς και το ίδιο συμβαίνει και στη χώρα μας.

Για εμάς τους Έλληνες ήταν πολύ εύκολο να τις υιοθετήσουμε, καθώς έχουμε εδώ και δεκαετίες ένα παρόμοιο αγαπημένο σνακ, το παστέλι. Τα υπέροχα παραδοσιακά παστέλια μας είχαν πάντα κάποιο ξηρό καρπό(συνήθως σουσάμι, φιστίκι Αιγίνης ή τύπου peanuts) και μέλι ή/και ζάχαρη.

Ήταν λοιπόν απολύτως φυσικό να αγαπήσουμε και τις μπάρες δημητριακών, ως μια πιο σύνθετη επιλογή για σνακ, καθώς περιλαμβάνουν ακόμα περισσότερα υγιεινά συστατικά, και αποτελούν έτσι μια ακόμα πιο θρεπτική επιλογή.

 

      ΥΛΙΚΑ

  • 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 125 γραμμάρια μέλι ανθέων ή θυμαρίσιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 200 γραμμάρια νιφάδες βρώμης(κουάκερ)
  • 50 γραμμάρια λιναρόσπορο
  • 3 κουταλιές της σούπας σπόρους chia
  • 150 γραμμάρια φυστικοβούτυρο
  • 125 γραμμάρια κουβερτούρα

      

       ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνετε σ’ ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο με το μέλι.
  2. Τρίβετε στο μούλτι τον λιναρόσπορο.
  3. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τη βανίλια, τη βρώμη, τον λιναρόσπορο και τους σπόρους chia.
  4. Ανακατεύετε καλά και βάζετε το μείγμα σ’ ένα ταψάκι 25×25εκ στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  5. Απλώνετε το μείγμα να καλύψει τον πάτο του ταψιού.
  6. Στην ίδια κατσαρόλα λιώνετε το φυστικοβούτυρο με την κουβερτούρα και καλύπτετε το μείγμα της βρώμης.
  7. Βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο για μερικές ώρες να παγώσει και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.

 

       ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑