ΜΠΡΙΑΜ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 13th, Μάρτιος 2018 / 17:26 Εχει γραφτεί απο
ΜΠΡΙΑΜ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Εύκολο και γρήγορο μπριάμ στο φούρνο, με όλη την νοστιμιά των λαχανικών και των μυρωδικών. Απολαύστε το στο καθημερινό σας οικογενειακό τραπέζι.

      ΥΛΙΚΑ

  • 400 γραμμάρια μελιτζάνες φλάσκες
  • 400 γραμμάρια κολοκυθάκια
  • 400 γραμμάρια πατάτες
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες σε μικρούς κύβους
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

      

       ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένετε καλά τα λαχανικά σας. Κόβετε σε ροδέλες τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια.
  2. Βράζετε τις πατάτες και τις αφήνετε στην άκρη.
  3. Σοτάρετε ελαφρώς τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά με καπάκι μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε και αυτά σε ένα πιάτο.
  4. Στο ίδιο σκεύος ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το τριμμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιούνε τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
  5. Σε ένα ταψί βάζετε εναλλάξ τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες. Τα περιχύνετε με το μείγμα λαχανικών και μυρωδικών.
  6. Ψήνετε το μπριάμ λαχανικών στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά.
  7. Σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑