ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 21st, Μάρτιος 2019 / 01:47 Εχει γραφτεί απο
ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών, πεντανόστιμα, χορταστικά και υγιεινά! Κατάλληλα και για vegan διατροφή.

 

      ΥΛΙΚΑ

  • 250 γραμμάρια μαυρομάτικα φασόλια
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 4 πατάτες κομμένες στα 4
  • 4 φέτες ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/4 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

      ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Αρχικά βάζετε σε μια κατσαρόλα τα μαυρομάτικα φασόλια, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα καλύπτετε με νερό.
  2. Τα βράζετε για 25 λεπτά να μαλακώσουν.
  3. Τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι και τα βάζετε σε μπολ.
  4. Προσθέτετε το ψωμί, το κόρν φλάουρ, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το τριμμένο καρότο, το κάρυ, το κύμινο και αλατοπίπερο.
  5. Τα ζυμώνετε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  6. Πλάθετε τέσσερα μπιφτέκια.
  7. Βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  8. Ψήνετε τα μπιφτέκια λαχανικών, μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά και τα αναποδογυρίζετε να ροδίσουν κι από την άλλη.

  

     TIP: Φτιάξτε αυτά τα νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών και απολαύστε τα και σαν burger.

 

     ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑