ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Δευτέρα 28th, Αύγουστος 2017 / 14:00 Εχει γραφτεί απο
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Η κινόα είναι πολύ υγιεινή, γεμάτη θρεπτικά συστατικά, μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλών ειδών παρασκευές. Πέρα από σαλάτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ομελέτα και να δώσει ένα πιο θρεπτικό και χορταστικό αποτέλεσμα.

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι κινόα, βρασμένη
  • 5 αυγά(3 ολόκληρα,2 ασπράδια)
  • 2 κολοκύθια, κομμένα σε κυβάκια
  • 4 φέτες γαλοπούλα χωρίς γλουτένη, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 μικρή ντομάτα χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε κυβάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (που μπαίνει και στον φούρνο)  ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο με το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και την ντομάτα για λίγα λεπτά.

2.Αποσύρετε από τη φωτιά. Αδειάζετε και καθαρίζετε το τηγάνι.

3.Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε μέσα το τυρί και την κινόα και ανακατεύετε.

4.Τέλος, προσθέτετε το μείγμα με τα κολοκυθάκια και την ντομάτα.

5.Ψήνετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις, η ομελέτα ροδίσει από τη μία πλευρά, τη γυρίζετε με ένα πιάτο και την αφήνετε να ροδίσει και από την άλλη.

 

TIP: Οι ομελέτες είναι η χαρά της δημιουργίας. Προσθέστε τους ό,τι τραβάει η ψυχή σας!

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑