ΠΑΛΑΜΙΔΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Τρίτη 07th, Μάρτιος 2017 / 13:39 Εχει γραφτεί απο
ΠΑΛΑΜΙΔΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Φτιάξτε εύκολα και απλά, την πιο νόστιμη και υγιεινή παλαμίδα ψητή στη λαδόκολα συνοδευόμενη από πατατούλες, που έχετε δοκιμάσει ποτέ σας. Τα υλικά που θα χρειαστείτε να χρησιμοποιήσετε είναι ιδιαίτερα απλά και οικονομικά.

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 μεγάλη παλαμίδα (ιδανική 1,5-2 κιλά)
  • 1 κιλό πατάτες baby με τη φλούδα τους
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Υλικά για το λαδολέμονο

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Αρχικά, κόβετε την παλαμίδα σε φέτες τις οποίες τοποθετείτε σε μία λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού προκειμένου να καθαρίσουν από το αίμα.

2.Με βουρτσάκι ή σύρμα τρίβετε και πλένετε καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσετε. Τις βράζετε για 10 λεπτά περίπου από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό σας και τις στραγγίζετε.

3.Στη συνέχεια, βάζετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το δεντρολίβανο, τον μαϊντανό, το αλάτι και χτυπάτε δυνατά μέχρι να γίνουν ένα δεμένο πηχτό, ρευστό μείγμα .

4.Απλώνετε σε ένα ταψάκι ένα κομμάτι λαδόκολλα και μέσα στρώνετε τις φέτες ψαριού και τις πατάτες γύρω από αυτές, περιχύνοντας το φαγητό μας με το αρωματικό λαδολέμονο που δημιουργήσατε προηγουμένως.

5.Τέλος, προσθέτετε λίγο νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

 

TIP:  Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  σκουμπρί.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑