ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Τετάρτη 08th, Ιανουάριος 2020 / 16:15 Εχει γραφτεί απο
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Ένα απλό αλλά θεσπέσιο φαγητό από τη νηστίσιμη μαγειρική του Αγίου Όρους.

      

     ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε 8 κομμάτια
  • 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ψιλά καρέ
  • 4 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φετάκια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
  • 4 δαφνόφυλλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη τριμμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

      ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα τσιγαρίζετε στο ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει λίγο και να γλυκάνει.
  2. Ρίχνετε τις πατάτες και τα σκόρδα και τα γυρνάτε όλα μαζί στην κατσαρόλα για 1-2 λεπτά, να τσιγαριστούν λίγο.
  3. Προσθέτετε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και βράζετε για περίπου 5-10 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, αλάτι και όλα τα μπαχαρικά, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά.
  5. Ξεσκεπάζετε, μετριάζετε τη φωτιά και μαγειρεύετε, σείοντας πότε-πότε την κατσαρόλα, για να μην κολλήσει το φαγητό, για άλλα περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα υγρά, να μελώσουν οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους.
  6. Στο τέλος, ρίχνετε τη ρίγανη.
  7. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

    

      TIP: Το ξερό κρεμμύδι θέλει καλό τσιγάρισµα, για να δώσει τη γεύση του στο φαγητό και να το βοηθήσει να χυλώσει.

 

      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑