ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Τρίτη 24th, Σεπτέμβριος 2019 / 16:59 Εχει γραφτεί απο
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Μια λιτή και εύκολη μακαρονάδα με νόστιμη σάλτσα από ντοματίνια και φρέσκα φύλλα βασιλικού.

ΥΛΙΚΑ

  • 230 γραμμάρια άβραστες πένες
  • 1 κιλό σπαράγγια κομμένα διαγωνίως
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 τσαμπί ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

1.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

2.Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια – υψηλή θερμότητα, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά.

3.Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.

4.Μετά, προσθέτετε τα ντοματίνια και μαγειρεύετε για 6 λεπτά.

5.Αλατοπιπερώνετε τα υλικά, ρίχνετε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά.

6.Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

 

TIP: Το σπαράγγι έχει διαιτητικές και ιδιαίτερα διουρητικές ιδιότητες. Η θερμιδική αξία του είναι χαμηλή (26 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια). Πέρα από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης Ε, βιταμίνης Κ, ασβεστίου, σιδήρου και άλλων. Έχει αντιοξειδωτικές ουσίες και χάρη στην ασπαραγίνη, λειτουργεί ως φυσικό διουρητικό και αυξάνει την διούρηση, όχι μόνο απελευθερώνοντας τα υγρά αλλά και απαλλάσσοντας τον οργανισμό από τα περίσσεια άλατα.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑