ΠΕΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ(ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ)

Παρασκευή 10th, Νοεμβρίου 2017 / 11:11 Εχει γραφτεί απο
ΠΕΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ(ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ)

Τα τρόφιμα ολικής αλέσεως παρότι περιέχουν υδατάνθρακες, είναι ποιοτικότερα από τα επεξεργασμένα και επηρεάζουν λιγότερο το σάκχαρο.

 ΥΛΙΚΑ

  • 250 γραμμάρια πένες ολικής αλέσεως(ή πολύσπορες)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού καρύδια, χονδροκομμένα
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 μεσαίου μεγέθους πράσινες πιπεριές, χωρίς σπόρους και κομμένες κατά μήκος σε λωρίδες
  • 2 μεσαίου μεγέθους κίτρινες πιπεριές, χωρίς σπόρους και κομμένες κατά μήκος σε λωρίδες
  • 2 μεσαίου μεγέθους κόκκινες πιπεριές, χωρίς σπόρους και κομμένες κατά μήκος σε λωρίδες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι κίτρινα ντοματίνια
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δεντρολίβανο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

   ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Bράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό, στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και τις σουρώνετε.
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα καρύδια και το σκόρδο.
  3. Σοτάρετε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Προσθέτετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Μαγειρεύετε για 5-7 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τραγανά, ανακατεύοντας συχνά. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ντοματίνια. Μαγειρεύετε και ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθούν και μέσα. Ρίχνετε τον μαϊντανό, το δεντρολίβανο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.
  5. Βάζετε τις πένες σε ένα μεγάλο ρηχό μπολ. Στην κορυφή ρίχνετε το μείγμα καρυδιού. Ανακατεύετε απαλά να πάει παντού.

 

      TIP: Αν θέλετε, προαιρετικά, πασπαλίζετε με 2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα.

 

      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,
Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑