ΠΕΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Δευτέρα 03rd, Ιούλιος 2017 / 18:07 Εχει γραφτεί απο
ΠΕΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Αν καταναλώνετε μερικά δαμάσκηνα την ημέρα, τότε όχι μόνο αυξάνετε την ποσότητα φρούτων που τρώτε, αλλά προσφέρετε στον οργανισμό σας μια «υπερτροφή». Τα δαμάσκηνα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών ουσιών που είναι ευεργετικές για την υγεία σας.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο πένες ολικής άλεσης
  • 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά σε ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες κομμένες σε μεγάλα κυβάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Bράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό, στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, τις σουρώνετε και τις μεταφέρετε σε μια σαλατιέρα.

2.Zεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε τα λαχανικά, τα δαμάσκηνα και το σκόρδο.

3.Aλατίζετε και αρωματίζετε με το θυμάρι.

4.Aνακατεύετε συνεχώς σε δυνατή φωτιά τα λαχανικά με τις πένες, προσθέτοντας τον μαϊντανό, τις ντομάτες, το μπαλσάμικο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν για τρία επιπλέον λεπτά.

5.Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το ανθότυρο και ανακατεύετε ελαφρά το περιεχόμενο.

6.Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑