ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ

Παρασκευή 14th, Ιούνιος 2019 / 17:45 Εχει γραφτεί απο
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ

Καλαμαράκια σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.

      ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 3 κλωνάρια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

     

      ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια σε ροδέλες ή κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος.
  2. Τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτετε τα καλαμαράκια, τη ντομάτα, τη ρίγανη, το μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το φρέσκο χυμό λεμονιού.
  4. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου μία ώρα, προσέχοντας να μην κολλήσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό.
  5. Σβήνετε το φαγητό όταν η σάλτσα πήξει.

 

     ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑