ΠΙΛΑΦΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Δευτέρα 13th, Απρίλιος 2020 / 16:30 Εχει γραφτεί απο
ΠΙΛΑΦΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λαχανικό θέλετε, καθώς επίσης και ότι ρύζι θέλετε. Στην ουσία είναι όλα τα υλικά που χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε γεμιστά, χωρίς τον μπελά! Το σπίτι θα μυρίσει κανονικότατα γεμιστά αλλά με λιγότερο κόπο! Η γεύση θα είναι η ίδια αλλά χωρίς τα περιττά (για κάποιους) φλούδια. Και μην ξεχάσετε τη φέτα!!!

       ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια μελιτζάνα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 3 μεγάλες ντομάτες
  • 3 πιπεριές
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 5-6 κούπες νερό

     

     ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στον αέρα στους 200°C.
  2. Σε ένα μούλτι λιώνετε 1 ½  ντομάτα, 1 πιπεριά, την μελιτζάνα και τα κολοκύθια.
  3. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι.
  4. Προσθέτετε  τα λιωμένα λαχανικά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 4 κούπες νερό, το ρύζι, τα μυρωδικά και μόλις πάρει βράση μεταφέρετε σε ένα ταψί.
  5. Σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε για μισή ώρα.
  6. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, προσθέτετε 1 κούπα νερό ή λίγο παραπάνω (αν δείτε ότι είναι πολύ στεγνό, ανακατεύετε με προσοχή).
  7. Κόβετε σε ροδέλες τις υπόλοιπες ντομάτες και τις πιπεριές και τις στρώνετε στην επιφάνεια.
  8. Ψήνετε χωρίς να σκεπάσετε για άλλη μισή ώρα τσεκάροντας αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.
  9. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο το βγάζετε από το φούρνο, το σκεπάζετε πάλι με το αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να σταθεί για μισή ώρα τουλάχιστον.

      

      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑