ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ

Τετάρτη 29th, Απρίλιος 2020 / 19:35 Εχει γραφτεί απο
ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ

Αγαπημένο ορεκτικό για τα κυριακάτικα τραπέζια και τις καλοκαιρινές μαζώξεις με φίλους. Συνοδεύει εξαιρετικά μπίρα αλλά και δροσερό λευκό κρασί.

ΥΛΙΚΑ

  • 6 πιπεριές κέρατο
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 600 γραμμάρια φέτα με χαμηλά λιπαρά
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

1.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.

2.Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, ζεματάτε τις πιπεριές για 5 λεπτά. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

3.Με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού αφαιρείτε όλα τα κομμάτια της φλούδας που έχουν ξεκολλήσει από τις πιπεριές, κόβετε το πάνω μέρος που βρίσκεται το κοτσανάκι τους και τις αφήνετε στην άκρη.

4.Σε ένα μπολ ρίχνετε τη φέτα, τις ντομάτες, τον άνηθο, το μισό ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα λιώνετε με ένα πιρούνι να γίνουν μια μάζα. Τα ανακατεύετε καλά να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.

5.Με ένα λεπτό κουταλάκι γεμίζετε τις πιπεριές πιέζοντας ελαφρά το μείγμα να φτάσει βαθιά. Προσέξτε μη σπάσετε τις πιπεριές.

6.Καπακώνετε με τα κοτσάνια και με τη βοήθεια 2 οδοντογλυφίδων κρατάτε κλειστές τις πιπεριές.

7.Ακουμπάτε τις πιπεριές σε ένα ταψάκι, τις περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις πιπερώνετε ελαφρά.

8.Τις ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά και αμέσως μετά ανάβετε το γκριλ και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα.

9.Τις σερβίρετε ζεστές.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑