ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

Τετάρτη 12th, Φεβρουάριος 2020 / 16:25 Εχει γραφτεί απο
ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

Οι βινεγκρέτ είναι το μικρό μυστικό για να γίνουν οι σαλάτες ακόμα πιο απολαυστικές. Οι συνδυασμοί απεριόριστοι και προσαρμόζονται στα γούστα σας. Εδώ συνοδεύουμε τη δροσερή σαλάτα μας με μια βινεγκρέτ εσπεριδοειδων με μέλι.

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 1 πράσινη λόλα
  • 1 κόκκινη λόλα
  • ½ ματσάκι ρόκα
  • 1 ραντίτσιο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 καρδιά τρυφερό αντίδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο κομμένο με το εργαλείο που ξεφλουδίζετε τις πατάτες

Για τη βινεγκρέτ

  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1.Βάζετε χοντροκομμένα όλα τα σαλατικά στη σαλατιέρα και αλατίζετε ελαφρά.

2.Προσθέτετε τη βινεγκρέτ λίγο πριν σερβίρετε και ανακατεύετε απαλά τη σαλάτα.

Για τη βινεγκρέτ

1.Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το ξίδι με τους χυμούς, το ξύσμα των εσπεριδοειδών και το αλάτι.

2.Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε να διαλυθεί.

3.Στη συνέχεια προσθέτετε το ελαιόλαδο σταδιακά χτυπώντας με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πήξει η βινεγκρέτ.

4.Δοκιμάζετε και προσθέτετε ανάλογο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑