ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

Τετάρτη 31st, Οκτώβριος 2018 / 16:15 Εχει γραφτεί απο
ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

Βάλτε χρώμα στο πιάτο σας. Χρώματα που στην περίπτωση της διατροφής σημαίνουν ένα ολοκληρωμένο μενού, που προσφέρει όλα τα συστατικά που έχει ανάγκη ένας οργανισμός για να λειτουργήσει και να παραμείνει σε φόρμα. Εν προκειμένω, μιλάμε για θρεπτικό αρακά, πολύτιμα καρότα και βελούδινες καρδιές αγκινάρας. Λαχανικά που παντρεύονται με πλούσια πηγή πρωτεΐνης, ίσως την πιο πλούσια που μπορεί κανείς να βάλει στο πιάτο, εκείνη του κόκκινου κρέατος. Ο συνδυασμός λαχανικών και κρέατος συμβάλει εκτός από μια πανδαισία γεύσεων και στην καλύτερη αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών, την ώρα που οι φυτικές ίνες συμπαρασύρουν μεγάλη ποσότητα από τα κορεσμένα λιπαρά, πριν αυτά αποθηκευτούν στον οργανισμό. Για έξτρα φυτικές ίνες, επιλέξαμε να σερβίρουμε το πολύχρωμο πιάτο με κρίθινα παξιμάδια.

       ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια μοσχάρι (κατά προτίμηση νουά ή στρογγυλό)
  • 500 γραμμάρια αρακάς
  • 500 γραμμάρια καρδιές αγκινάρας
  • 2 μεγάλες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

     

      ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το σοτάρετε στο ελαιόλαδο να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτετε το κρεμμύδι να γυαλίσει και σβήνετε με ένα ποτήρι χλιαρό νερό.
  3. Σκεπάζετε και αφήνετε το κρέας να σιγοψηθεί για 30 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε τον αρακά, τις αγκινάρες, τα καρότα, τις ντομάτες και τον άνηθο.
  5. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε και αφήνετε το φαγητό για μισή ώρα τουλάχιστον ή ώσπου να μαλακώσουν και να ψηθούν τα λαχανικά.
  6. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με κρίθινα παξιμάδια.

   

     TIP: Μην βιαστείτε να προσθέσετε τα λαχανικά σας στην κατσαρόλα. Δώστε χρόνο στο κρέας να μαλακώσει.

 

      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑