ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ME ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΒΓΑ

Τρίτη 26th, Απρίλιος 2022 / 17:33 Εχει γραφτεί απο
ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ME ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΒΓΑ

Το Πάσχα τελείωσε και έμειναν τα κόκκινα αβγά! Βάψαμε κόκκινα αβγά, τηρήσαμε το έθιμο τσουγκρίζοντας, φάγαμε όσα μπορούσαμε αλλά έχουν μείνει κι άλλα. Άσε που τα περισσότερα είναι σπασμένα από τα τσουγκρίσματα, οπότε πρέπει να φαγωθούν σχετικά άμεσα. Υπάρχουν δύο εύκολοι τρόποι να τα αξιοποιήσουμε: Ο ένας είναι σε σάντουιτς, όπως το σάντουιτς με αβγοσαλάτα και φρέσκο σπανάκι. Ο άλλος είναι σε ευφάνταστες σαλάτες.

Η άνοιξη, με τις ωραίες πρασινάδες και τα άφθονα φρέσκα μυρωδικά της, είναι η ιδανική εποχή για νόστιμες και υγιεινές σαλάτες, που μετά την κρεατοφαγία του Πάσχα είναι ό,τι πρέπει. Με τα αβγά, γίνονται πλήρες γεύμα, χορταστικό και ισορροπημένο.

Αξιοποιούμε τα αβγά σε μια δροσερή πράσινη σαλάτα, για ένα γεύμα πλήρες και ισορροπημένο. Το λεμονάτο dressing αβοκάντο ταιριάζει τέλεια όχι μόνο στη συγκεκριμένη συνταγή αλλά γενικά σε πράσινες σαλάτες.

 

ΥΛΙΚΑ

 Για τη σαλάτα

  • 5 αβγά βραστά κομμένα στη μέση και σε φέτες
  • 4-5 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 μικρά αγγουράκια κομμένα στα δύο κατά μήκος και σε φέτες με τη φλούδα
  • 6-7 φύλλα κέιλ
  • 10-12 φύλλα μαρούλι
  • 1 ματσάκι άγρια ρόκα
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο χοντροκομμένα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σπόροι chia

 

Για το dressing

  • 180 γραμμάρια αβοκάντο
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Αφαιρείτε το χοντρό κεντρικό κοτσάνι του κέιλ και το λεπτοκόβετε.
  2. Λεπτοκόβετε και το μαρούλι.
  3. Χοντροκόβετε τη ρόκα.
  4. Ετοιμάζετε το dressing βάζοντας όλα τα υλικά στο μούλτι και κάνοντάς τα κρέμα.
  5. Βάζετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ, εκτός από τα αβγά και τους σπόρους chia.
  6. Προσθέτετε λίγη από τη σάλτσα που ετοιμάσατε και ανακατεύετε απαλά με τα χέρια.
  7. Προσθέτετε τα ¾ από τα αβγά και ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους chia και ανακατεύετε απαλά.
  8. Σερβίρετε σε σαλατιέρα.
  9. Διακοσμείτε με τα υπόλοιπα αβγά και τους υπόλοιπους σπόρους chia και προσθέτετε από πάνω λίγο επιπλέον dressing.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑