ΡΕΒΙΘΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Τρίτη 18th, Σεπτέμβριος 2018 / 17:15 Εχει γραφτεί απο
ΡΕΒΙΘΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Τέτοια συνταγή δεν έχετε ξαναφτιάξει και σας υποσχόμαστε ότι θα γλείφετε τα δάχτυλα σας… και το πιάτο! Συν το γεγονός ότι δεν είναι μια απλή σαλάτα αλλά ένα πλήρες γεύμα μιας και, όπως έχουμε ξαναπεί, ο συνδυασμός οσπρίου και δημητριακού είναι άκρως θρεπτικός, γιατί μας δίνει πρωτεΐνη ισάξια μ’ αυτή του κρέατος.

      ΥΛΙΚΑ

  • 400 γραμμάρια ρεβίθια καλά βρασμένα
  • 2 ώριμα αβοκάντο καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 1/3 φλιτζανιού φέτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας καλά ξεπλυμένο
  • 1/3 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κουλούρα πολύσπορη
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

   

      ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Ρίχνετε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε απαλά.
  2. Σπάτε την κουλούρα σε μικρά κομμάτια και την προσθέτετε στη σαλάτα σας.
  3. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
  4. Προσθέτετε λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

        ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑