ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Τρίτη 22nd, Οκτώβριος 2019 / 17:13 Εχει γραφτεί απο
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Ενδιαφέρον συνδυασμός και μάλιστα λίγο ασυνήθιστος. Αξίζει να δοκιμάσετε αυτό το υπέροχο ριζότο!

      ΥΛΙΚΑ

  • 350 γραμμάρια ρύζι μακρύκοκκο
  • 600 γραμμάρια φρέσκα καλαμαράκια
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι ακατέργαστο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 πιπερίτσα τσίλι
  • 5 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

      ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Καθαρίζετε και πλένετε τα καλαμαράκια. Τα στεγνώνετε και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες, κρατώντας τα πλοκάμια ολόκληρα.
  2. Ζεματίζετε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κυβάκια αφαιρώντας τα σπόρια και το ζουμί τους.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι (κατάλληλο για το ριζότο) ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα καλαμαράκια σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτετε  το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
  4. Ρίχνετε κατόπιν το ρύζι και τον μισό μαϊντανό και ανακατεύετε μερικά λεπτά.
  5. Σβήνετε με το κρασί και περιμένετε 1 λεπτό να απορροφηθεί.
  6. Προσθέτετε τον ζωμό ένα-ένα φλιτζάνι, περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθεί το προηγούμενο. Ενδιαμέσως, ελέγχετε το αλάτι και προσθέτετε. Το ρύζι πρέπει να έχει μαλακώσει αλλά να αντιστέκεται στο δόντι ευχάριστα. Η υφή του να είναι χυλωμένη και όχι στεγνή.
  7. Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο προσθέτετε τη ντομάτα και το ξύσμα του λεμονιού.
  8. Στο τέλος ανακατεύετε καλά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

 

     TIP: Είναι σημαντικό να μην παραψήσετε τα καλαμαράκια γιατί θα αποκτήσουν λαστιχωτή υφή.

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑