ΡΟΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΡΟΥΤΑ

Τρίτη 12th, Δεκέμβριος 2017 / 19:27 Εχει γραφτεί απο
ΡΟΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΡΟΥΤΑ

Η γαλοπούλα δεν είναι η αγαπημένη όλων και υπάρχει αρκετή γκρίνια γύρω από το στεγνό κι άνοστο κρέας της. Κακοήθειες αφού όλα είναι θέμα γούστου και σωστού μαγειρέματος. Νοστιμιά από τις λίγες, εύκολο και γρήγορο πιάτο, γεμάτο πρωτεΐνες, χωρίς λίπη, για να κλέψετε τις εντυπώσεις στο γιορτινό τραπέζι!

 

     ΥΛΙΚΑ

  • 4 φιλέτα από στήθος γαλοπούλας
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 2 φλιτζάνια μαυροδάφνη ή άλλο γλυκό κρασί
  • 6 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 6 αποξηραμένα βερίκοκα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Λίγο σπάγκο ψησίματος

 

      Για τη γέμιση:

  • 100 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς(μία φορά περασμένος)
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 4 ψιλοκομμένα αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 4 βρασμένα κάστανα ψιλοκομμένα
  • 1 ξινόμηλο τριμμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι

     

     ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  1. Ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να ανοίξει τα φιλέτα σε τέσσερα πλατιά, σχεδόν παραλληλόγραμμα κομμάτια, ώστε να μεγαλώσει η επιφάνεια τους. Τα χτυπάτε με κάποιο βαρύ αντικείμενο, ώστε να πλατύνουν και να ανοίξουν.
  2. Λαδώνετε τα φιλέτα και αλατοπιπερώνετε καλά από όλες τις πλευρές.
  3. Μοιράζετε δυο κουταλιές γέμιση σε κάθε φιλέτο. Τυλίγετε σε ρολό και δένετε σφιχτά κάθε ρολάκι, ώστε να μην ανοίξει στο μαγείρεμα.
  4. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ροδίζετε τα ρολάκια γύρω γύρω για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτετε τα αποξηραμένα φρούτα ολόκληρα.
  5. Σβήνετε με το κονιάκ και αφήνετε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτετε τη μαυροδάφνη και βράζετε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν τα φιλέτα και να γλασάρει η λίγη πυκνή σάλτσα.
  6. Αφαιρείτε το σπάγκο και όταν μισοκρυώσουν τα φιλέτα, τα κόβετε διαγώνια.
  7. Τέλος, σερβίρετε συνοδεύοντας με αποξηραμένα φρούτα, σάλτσα και άγριο ρύζι.

  

       Για τη γέμιση:

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τον κιμά για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας να ψηθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι και αφήνετε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά.
  2. Προσθέτετε τα αμύγδαλα, τα δαμάσκηνα, τα κάστανα, το ξινόμηλο και ανακατεύετε.
  3. Σβήνετε με το κονιάκ και προσθέτετε λίγο ξύσμα.
  4. Τέλος, αλατοπιπερώνετε. Αποσύρετε και αφήνετε λίγο να κρυώσει. Περιχύνετε με τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε.

 

       TIP: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αποξηραμένα δαμάσκηνα ή βερίκοκα, με αποξηραμένα σύκα κομματιασμένα.

 

       ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Οι καλύτερες ευχές μου

για Καλά Χριστούγεννα

με υγεία, ευτυχία,

δημιουργία

και….αισιοδοξία

Μοράρης Κ. Εμμανουήλ

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑