ΡΟΦΟΣ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τετάρτη 15th, Φεβρουάριος 2017 / 17:41 Εχει γραφτεί απο
ΡΟΦΟΣ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Η γνωστή ρήση ‘φάτε μάτια ψάρια’ μπορεί να λάβει μία διαφορετική ερμηνεία, αν αναλογιστούμε ότι η κατανάλωση ψαριού έχει συνδεθεί έντονα με την καλή υγεία των ματιών και την προστασία της όρασης.

ΥΛΙΚΑ 

  • 1 κιλό φιλέτα ροφού
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 κουταλιά του γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά
  • 1 μέτρια κίτρινη πιπεριά
  • 1 μέτρια πορτοκαλί πιπεριά
  • 2 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε λωρίδες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • Φέτες λεμονιού
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Ανακατεύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.

2.Ζεσταίνετε τη ψηστιέρα και τη λαδώνετε με το μείγμα.

3.Αφού έχετε πλύνει καλά τα λαχανικά, τα ψήνετε για 12 περίπου λεπτά, γυρνώντας τα πολλές φορές. Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρετε σε ένα πιάτο και καλύπτετε ελαφρά για να κρατηθούν ζεστά.

4.Καθαρίζετε τη σχάρα και απλώνετε ξανά το μείγμα. Απλώνετε και στα φιλέτα και τα ψήνετε για 10 περίπου λεπτά, γυρνώντας τα μια φορά, μέχρι να ροδίσουν κρατώντας την υγρασία τους στο κέντρο.

5.Σερβίρετε με ελαιόλαδο και φέτες λεμονιού.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑