ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ

Τετάρτη 09th, Μάιος 2018 / 10:24 Εχει γραφτεί απο
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ

Παρότι είναι μικροσκοπικά, είναι ιδιαίτερα «θαυματουργά» για την υγεία. Μια χορταστική σαλάτα με υπέροχη γεύση!

      ΥΛΙΚΑ

  • 550 γραμμάρια φρέσκα λαχανάκια Βρυξελλών
  • 2 φλιτζάνια βρασμένη κινόα
  • ½ φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι
  • ¼ φλιτζάνι χοντροτριμμένα καρύδια
  • 1 κόκκινο μήλο κομμένο σε κυβάκια

     

      Για το dressing

  • ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
  • 2 κουταλιές της σούπας θυμαρίσιο μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο βασιλικό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

   

       ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένετε τα λαχανάκια Βρυξελλών, κόβετε με ένα μαχαίρι το σκληρό κομμάτι και αφαιρείτε τα εξωτερικά φύλλα.
  2. Στη συνέχεια κόβετε τα λαχανάκια στην μέση κατά μήκος και τα ψιλοκόβετε.
  3. Μεταφέρετε τα λαχανάκια σε ένα μπολ και προσθέτετε την κινόα, τα κράνμπερι, τα καρύδια και το μήλο. Αφήνετε το μπολ στην άκρη.
  4. Για να φτιάξετε το dressing, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάτε με ένα σύρμα ή στο μούλτι.
  5. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing, ανακατεύετε και σερβίρετε.

 

      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑