ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Τρίτη 19th, Ιούλιος 2022 / 21:03 Εχει γραφτεί απο
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Ένα ελαφρύ και δροσερό σάντουιτς με τόνο, χωρίς μαγιονέζα, χορταστικό και χαμηλό σε λιπαρά. Η πιο πρακτική λύση για να πάρουμε μαζί μας κάτι φαγώσιμο στο γραφείο, στο σχολείο ή στη βόλτα μας. Οι δυνατότητες είναι άπειρες, αν όμως θέλουμε κάτι πιο υγιεινό, τα περιθώρια στενεύουν. Το μυστικό για να το πετύχουμε βρίσκεται στην επιλογή των υλικών που θα συνδυάσουμε. Μικρές αλλαγές κάνουν τη διαφορά, όπως το να βγάλουμε τη μαγιονέζα από ένα σάντουιτς με τόνο και να προσθέσουμε συστατικά που θα του δώσουν τόση νοστιμιά, ώστε να μην του λείπει τίποτα.

Ο τόνος είναι μια ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν το βάρος τους, αφού είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης αλλά έχει λίγα λιπαρά και χορταίνει. Βέβαια, επιλέγουμε τόνο σε νερό και όχι τόνο σε λάδι, που έχει επιπλέον θερμίδες.

Επιλέγουμε ψωμί ολικής αλέσεως με προζύμι ή πολύσπορο, που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και φροντίζουμε να είναι κομμένο σε λεπτές φέτες.

Αντί για μαγιονέζα βάζουμε γιαούρτι, που είναι πιο ελαφρύ και αβοκάντο, που έχει πολλά ωφέλιμα συστατικά αλλά με μέτρο στην ποσότητα, γιατί έχει αρκετές θερμίδες.

 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 λεπτές φέτες ψωμί ολικής αλέσεως με προζύμι ή πολύσπορο ή άλλο ψωμί της αρεσκείας σας
  • 120 γραμμάρια φιλέτο τόνου σε νερό
  • ½ αβοκάντο ώριμο καθαρισμένο
  • 8 λεπτές φέτες αγγούρι με τη φλούδα του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού άνηθος χοντροκομμένος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
  • Φρεσκοστυμμένος χυμός από ½ λάιμ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

   

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Παίρνετε το αβοκάντο και το λιώνετε καλά σε ένα μπολ με ένα πιρούνι.
  2. Προσθέτετε το γιαούρτι, το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση και ανακατεύετε καλά.
  3. Σπάτε το φιλέτο τόνου με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  4. Απλώνετε το μείγμα με το αβοκάντο στη βάση της μιας φέτας ψωμιού.
  5. Από πάνω τοποθετείτε τα κομμάτια του τόνου και στη συνέχεια την κάπαρη, τον άνηθο και τις φέτες του αγγουριού.
  6. Κλείνετε το σάντουιτς με την άλλη φέτα ψωμιού.
  7. Κόβετε το σάντουιτς στην μέση και το απολαμβάνετε!

 

TIP: Μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο για 1 ημέρα.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑