ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΤΥΡΙ

Τρίτη 16th, Απρίλιος 2019 / 12:46 Εχει γραφτεί απο
ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΤΥΡΙ

Τον Μάρτη τα καλαμάρια είναι ολόγλυκα, ψωμωμένα, τρυφερά, ταμάμ για πεντανόστιμα σαρακοστιανά μαγειρέματα.

 

ΥΛΙΚΑ

  • 3 καλαμάρια
  • 500 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
  • 150 γραμμάρια φέτα νηστίσιμη
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Για το γαρνίρισμα

  • 2 ώριμα αβοκάντο καθαρισμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας σπασμένο ροζ πιπέρι

Για το αρωματικό ελαιόλαδο

  • 1/2 ματσάκι μυρώνι ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

1.Καθαρίζετε τα καλαμάρια αφαιρώντας το δέρμα και το κόκκαλο.

2.Πλένετε πολύ καλά ώστε να μη μείνει άμμος.

Για τη γέμιση

1.Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι και  το σκόρδο με το ελαιόλαδο και προσθέτετε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να εξατμιστεί το νερό.

2.Μεταφέρετε σε ένα σκεύος και αφήνετε να κρυώσει.

3.Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και γεμίζετε τα καλαμάρια.

Για το αρωματικό ελαιόλαδο

1.Χτυπάτε όλα τα υλικά σε γουδί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2.Με πινέλο αλείφετε τα καλαμάρια με το αρωματικό ελαιόλαδο.

3.Τα γεμίζετε και τα τοποθετείτε σε ταψί.

4.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά.

5.Σε ένα μπολ ανακατεύετε το καθαρισμένο αβοκάντο και τον μαϊντανό.

6.Μεταφέρετε σε πιάτο και τοποθετείτε ως βάση για τα καλαμάρια.

7.Τοποθετείτε τα καλαμάρια επάνω και γαρνίρετε με αρωματικό ελαιόλαδο και το ροζ πιπέρι.

 

 ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑