Γεμάτες Ω3 και οικονομικές, οι σαρδέλες μπορούν να γίνουν νοστιμότατες στο φούρνο ακόμη κι αν δεν ανάψετε τα κάρβουνα στο μπάρμπεκιου.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό σαρδέλες
- 250 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξερή ρίγανη
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Χυμός από ένα λεμόνι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
- Πλένετε τις σαρδέλες και αφαιρείτε τα κεφάλια. Τρίβετε ελαφρώς το δάκτυλο σας πάνω-κάτω στη ράχη για να μαλακώσει η σάρκα. Στη συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τη σάρκα κατά μήκος στο κόκκαλο και το αφαιρείτε.
- Πλένετε καλά τα φιλέτα, τα αλατίζετε και τα αφήνετε μισή ώρα στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
- Σε ένα ταψί απλώνετε τις σαρδέλες με τη ράχη προς τα επάνω, τα ντοματίνια, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το σκόρδο.
- Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά προσέχοντας να μην παραψήσετε τις σαρδέλες, διαφορετικά δεν θα βγουν ζουμερές και θα χάσουν τη γεύση τους.
TIP: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ντοματίνια με 3 ώριμες, ξεφλουδισμένες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες, που θα τις απλώσετε πάνω από τις σαρδέλες, έτσι ώστε όσο ψήνονται να διατηρηθούν ζουμερές από τους χυμούς της ντομάτας.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
#σαρδέλες#στο#φούρνο#