ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Σάββατο 21st, Αύγουστος 2021 / 17:30 Εχει γραφτεί απο
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Γεμάτες Ω3 και οικονομικές, οι σαρδέλες μπορούν να γίνουν νοστιμότατες στο φούρνο ακόμη κι αν δεν ανάψετε τα κάρβουνα στο μπάρμπεκιου.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 250 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξερή ρίγανη
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  2. Πλένετε τις σαρδέλες και αφαιρείτε τα κεφάλια. Τρίβετε ελαφρώς το δάκτυλο σας πάνω-κάτω στη ράχη για να μαλακώσει η σάρκα. Στη συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τη σάρκα κατά μήκος στο κόκκαλο και το αφαιρείτε.
  3. Πλένετε καλά τα φιλέτα, τα αλατίζετε και τα αφήνετε μισή ώρα στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
  4. Σε ένα ταψί απλώνετε τις σαρδέλες με τη ράχη προς τα επάνω, τα ντοματίνια, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το σκόρδο.
  5. Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά προσέχοντας να μην παραψήσετε τις σαρδέλες, διαφορετικά δεν θα βγουν ζουμερές και θα χάσουν τη γεύση τους.

     

TIP: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ντοματίνια με 3 ώριμες, ξεφλουδισμένες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες, που θα τις απλώσετε πάνω από τις σαρδέλες, έτσι ώστε όσο ψήνονται να διατηρηθούν ζουμερές από τους χυμούς της ντομάτας.

   

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Μοράρης Κ. Εμμανουήλ Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και Εγκυμοσύνη, Διατροφή και Αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑