ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Τρίτη 05th, Φεβρουάριος 2019 / 11:35 Εχει γραφτεί απο
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Μια γευστική υπέρβαση τα ρεβίθια που αντικαθιστούν το αλεύρι. Τα λαχταριστά αυτά κεκάκια χωρίς ζάχαρη είναι αρωματικά και θα τα λατρέψει όλη η οικογένεια!

 

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

  • 250 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα και πολτοποιημένα
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού στέβια (είναι πολύ πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, οπότε τη βάζετε πάντα σε πολύ μικρή ποσότητα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • 150 γραμμάρια καρύδια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ρούμι
  • Αλάτι

 

Για την κρέμα

  • 500 ml κρέμα γάλακτος άγλυκη
  • 50 γραμμάρια μέλι
  • Ξύσμα από κουβερτούρα σοκολάτα

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Χτυπάτε στο μίξερ τον πολτό των ρεβιθιών, τα αυγά, τον καφέ, το ηλιέλαιο και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν κρέμα.

2.Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη στέβια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτετε στο μείγμα των ρεβιθιών.

3.Προσθέτετε τη σοκολάτα, τα καρύδια και το ρούμι και ξανανακατεύετε.

4.Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι με υποδοχές για μάφινς και αδειάζετε μέσα το μείγμα.

5.Ψήνετε για περίπου 10 λεπτά τα κεκάκια.

6.Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μέλι, μέχρι να γίνουν μία ελαφριά σαντιγί.

7.Σερβίρετε τα κεκάκια με μια κουταλιά κρέμα από δίπλα και πασπαλίζετε με λίγο ξύσμα κουβερτούρας.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑