ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ

Πέμπτη 13th, Φεβρουάριος 2020 / 17:03 Εχει γραφτεί απο
ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ

Μια πολύ νόστιμη σούπα που συνδυάζει αρμονικά θαλασσινά και λαχανικά. Την απολαμβάνετε ως πρώτο αλλά και ως κυρίως πιάτο.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κυδώνια
  • 1 κιλό μύδια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλαδάκια σέλερι
  • 2 καρότα μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 πατάτες μέτριες κομμένες σε κύβους
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κρασί
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

   

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

1.Βάζετε τα θαλασσινά να μουλιάσουν σε κρύο νερό για περίπου 1 ώρα, αλλάζοντας αρκετές φορές το νερό (για να φύγει η άμμος).

2.Τα σουρώνετε και τα βράζετε για μερικά λεπτά σε μεγάλη κατσαρόλα με δύο ποτήρια νερό για να ανοίξουν.

3.Σουρώνετε το ζουμί και το κρατάτε.

4.Καθαρίζετε τα οστρακοειδή από το κέλυφος. Αφήνετε μερικά ολόκληρα για τη διακόσμηση των πιάτων.

5.Βάζετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το σέλερι, τις πατάτες και τα καρότα.

6.Τα σοτάρετε για μερικά λεπτά, τα αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το ζουμί των θαλασσινών και 6 ποτήρια επιπλέον νερό και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν.

7.Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ και βάζετε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα. Δοκιμάζετε και προσθέτετε ανάλογο αλάτι.

8.Λίγο πριν σερβίρετε, ζεσταίνετε τη σούπα και ρίχνετε τα θαλασσινά.

9.Όταν ζεσταθούν, ρίχνετε και το ξίδι και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

TIP: Προσθέτετε αν θέλετε στη σούπα μερικά χτένια καθαρισμένα και σοταρισμένα σε λίγο ελαιόλαδο. Προσέξτε να μην παραβράσετε τα θαλασσινά γιατί σκληραίνουν.

    

 ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑