ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

Δευτέρα 26th, Μάρτιος 2018 / 13:51 Εχει γραφτεί απο
ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

Το σπανακόρυζο είναι παραδοσιακή συνταγή χαμηλή σε θερμίδες, πλούσια σε φυτικές ίνες και γι’ αυτό προκαλεί γρήγορα κορεσμό. Θωρακίζει τον οργανισμό, προσθέτοντας βιταμίνες Α,Β,C, φυτικές ίνες, σίδηρο, μαγγάνιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ. Είναι ιδανικό για χορτοφάγους, για όσους νηστεύουν, για vegan και vegetarian. Πολύ οικονομικό, εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3/4 φλιτζανιού ρύζι Καρολίνα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

      

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το μισό από το συνολικό ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Χοντροκόβετε το σπανάκι και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  3. Όταν δείτε ότι το σπανάκι έχει μαραθεί προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά για να λαδωθεί όλο. Προσθέτετε 1 ποτήρι νερό(το σπανάκι και τα λαχανικά θα κατεβάσουν αρκετά υγρά). Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά.
  4. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τέλος του βρασμού και πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο άνηθο. Προσθέτετε το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύετε.
  5. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με πετσέτα και αφήνετε να σταθεί για 5-10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του.
  6. Σερβίρετε το σπανακόρυζο και πασπαλίζετε προαιρετικά με τριμμένη φέτα.

 

TIP: Όταν περάσει ο χρόνος βρασμού θα δείτε στην κατσαρόλα αρκετό ζουμί. Γι’ αυτόν το λόγο σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το ρύζι να τραβήξει όσο υγρό χρειάζεται, αλλά ταυτόχρονα θα παραμείνει σπυρωτό.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑