ΣΠΑΝΑΚΟΣΟΥΠΙΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ

Παρασκευή 03rd, Μάρτιος 2017 / 18:58 Εχει γραφτεί απο
ΣΠΑΝΑΚΟΣΟΥΠΙΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ

Οι σουπιές περιέχουν πολλές πρωτεΐνες, άφθονη ριβοφλαβίνη (μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β), καθώς και βιταμίνη Β12, πολύ σίδηρο, φώσφορο, αλλά και χοληστερόλη.

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό φρέσκες σουπιές
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
  • 15 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • Λίγα φυλλαράκια δυόσμο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό ζεματίζετε τις σουπιές, κρατάτε σε ένα ποτηράκι το ζωμό τους και τις κόβετε κομμάτια.

2.Στη συνέχεια καθαρίζετε, κόβετε και πλένετε καλά το σπανάκι. Το ζεματίζετε και αυτό και το στραγγίζετε.

3.Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μάραθο.

4.Ρίχνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τις σουπιές. Έπειτα ρίχνετε το σπανάκι.Προσθέτετε μια κουταλιά ζωμό από τις σουπιές καθώς και το αλάτι. Δεν βάζετε πολύ ζωμό ή νερό γιατί το σπανάκι βγάζει το δικό του και βράζει γρήγορα.

5.Μόλις πάρει βράση το περιεχόμενο της κατσαρόλας, προσθέτετε τον άνηθο και τον μάραθο. Ρίχνετε τα μπαχαρικά και χαμηλώνετε τη φωτιά. Περιμένετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει με το λάδι.

6.Ρίχνετε το λεμόνι 1 λεπτό πριν κατεβάσετε το λάδι από τη φωτιά.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑