ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟΥ

Τετάρτη 18th, Μάρτιος 2020 / 16:30 Εχει γραφτεί απο
ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟΥ

Ξεκινήστε την ημέρα σας γεμάτοι ενέργεια!

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά μήλα
  • 4 μέτρια λεμόνια (κατά προτίμηση βιολογικά ακέρωτα)
  • 2500 ml νερό
  • 3 1/4 κιλά κρυσταλλική ζάχαρη 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Πλένετε πολύ καλά τα λεμόνια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες με τη φλούδα (βγάζετε τα κουκούτσια, αν υπάρχουν).
  2. Τα τοποθετείτε σε μία λεκάνη την οποία έχετε γεμίσει με 3250 ml νερό.
  3. Τα αφήνετε για δώδεκα ώρες ή όλη τη νύχτα.
  4. Το πρωί, καθαρίζετε τα μήλα από τη φλούδα και τα κουκούτσια, τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα, στην οποία προσθέτετε το νερό με τα λεμόνια.
  5. Τα αφήνετε να βράσουν για περίπου μία ώρα.
  6. Στη συνέχεια, προσθέτετε τη ζάχαρη και τα αφήνετε να βράσουν για ακόμα μία ώρα, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
  7. Για να καταλάβετε αν είναι έτοιμη, γεμίζετε ένα κουταλάκι του γλυκού και το χύνετε σε ένα πιατάκι. Αν η μαρμελάδα «στέκεται» είναι έτοιμη.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑