Μια πολύ ωραία ιδέα για ένα μπουφέ ή για ένα πρώτο πιάτο. Τα λαχανικά μπορούν να αλλάξουν όπως και τα τυριά, ανάλογα με τα γούστα!
ΥΛΙΚΑ
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 800 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο
- 1 κρόκος αυγού
- 250 γραμμάρια ανθότυρο
- 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 3 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μπαστουνάκια
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι σουσάμι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
- Πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρά μπαστουνάκια.
- Ρίχνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο. Το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το σβήνετε με το κρασί.
- Προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τα πράσα, τις πιπεριές Φλωρίνης, το καρότο, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να μαραθούν.
- Αφού κρυώσουν, ρίχνετε τα τυριά και ανακατεύετε.
- Απλώνετε τα φύλλα, αλείφετε τις άκρες τους με λίγο νερό και στρώνετε σε καθένα την μισή γέμιση.
- Τα τυλίγετε σε ρολό και κλείνετε τις άκρες.
- Στρώνετε σε ένα ταψί λαδόκολλα και τοποθετείτε τα ρολά.
- Χτυπάτε τον κρόκο με λίγο νερό και τα αλείφετε.
- Τα πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C βαθμούς για ½ ώρα.
- Αφήνετε να κρυώσουν τα στρούντελ, τα κόβετε σε φέτες και τα σερβίρετε σε πιατέλα.
TIP: Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μπέικον, αφού πρώτα το σοτάρετε.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
#στρούντελ#με#κοτόπουλο#και#λαχανικά#