ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τρίτη 26th, Οκτώβριος 2021 / 22:05 Εχει γραφτεί απο
ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μια πολύ ωραία ιδέα για ένα μπουφέ ή για ένα πρώτο πιάτο. Τα λαχανικά μπορούν να αλλάξουν όπως και τα τυριά, ανάλογα με τα γούστα!

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 800 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 κρόκος αυγού
  • 250 γραμμάρια ανθότυρο
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 3 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι σουσάμι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρά μπαστουνάκια.
  2. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο. Το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το σβήνετε με το κρασί.
  3. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τα πράσα, τις πιπεριές Φλωρίνης, το καρότο, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να μαραθούν.
  4. Αφού κρυώσουν, ρίχνετε τα τυριά και ανακατεύετε.
  5. Απλώνετε τα φύλλα, αλείφετε τις άκρες τους με λίγο νερό και στρώνετε σε καθένα την μισή γέμιση.
  6. Τα τυλίγετε σε ρολό και κλείνετε τις άκρες.
  7. Στρώνετε σε ένα ταψί λαδόκολλα και τοποθετείτε τα ρολά.
  8. Χτυπάτε τον κρόκο με λίγο νερό και τα αλείφετε.
  9. Τα πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C βαθμούς για ½ ώρα.
  10. Αφήνετε να κρυώσουν τα στρούντελ, τα κόβετε σε φέτες και τα σερβίρετε σε πιατέλα.

     

TIP: Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μπέικον, αφού πρώτα το σοτάρετε.

   

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Μοράρης Κ. Εμμανουήλ Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και Εγκυμοσύνη, Διατροφή και Αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑