ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τρίτη 26th, Οκτώβριος 2021 / 22:05 Εχει γραφτεί απο
ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μια πολύ ωραία ιδέα για ένα μπουφέ ή για ένα πρώτο πιάτο. Τα λαχανικά μπορούν να αλλάξουν όπως και τα τυριά, ανάλογα με τα γούστα!

 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 800 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο στήθος
  • 1 κρόκος αυγού
  • 250 γραμμάρια ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 125 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 3 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζάνι σουσάμι
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 μεγάλη λαδόκολλα

 

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρά μπαστουνάκια.
  2. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο.
  3. Τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση και τα σβήνετε με το κρασί.
  4. Προσθέτετε το καρότο, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές Φλωρίνης, τα πράσα, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να μαραθούν.
  5. Αφού κρυώσουν, ρίχνετε τα τυριά και ανακατεύετε.
  6. Απλώνετε τα φύλλα, αλείφετε τις άκρες τους με λίγο νερό και στρώνετε σε καθένα την μισή γέμιση.
  7. Τα τυλίγετε σε ρολό και κλείνετε τις άκρες.
  8. Στρώνετε σε ένα ταψί την λαδόκολλα και τοποθετείτε τα ρολά.
  9. Χτυπάτε τον κρόκο με λίγο νερό και τα αλείφετε.
  10. Τα πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για ½ ώρα.
  11. Αφήνετε να κρυώσουν τα στρούντελ, τα κόβετε σε φέτες και τα σερβίρετε σε πιατέλα.

     

TIP: Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μπέικον, αφού πρώτα το σοτάρετε.

   

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑