ΤΑΛΙΑΤΑ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙ

Τετάρτη 12th, Φεβρουάριος 2020 / 16:01 Εχει γραφτεί απο
ΤΑΛΙΑΤΑ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙ

Αυτή η συνταγή για ταλιάτα μας έρχεται από την κουζίνα της Βόρειας Ιταλίας και πρόκειται για ένα περίφημο πιάτο που γίνεται σε 15 μόλις λεπτά. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι καλό μοσχαρίσιο κρέας.

  ΥΛΙΚΑ

  • 800 γραμμάρια κιλότο μοσχαρίσιο, σε κομμάτι μακρόστενο και όσο γίνεται πιο λεπτό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 7 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξίδι με μέλι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

   

  ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

1.Πασπαλίζετε καλά με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι το μοσχάρι.

2.Αλείφετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, τρίβετε την επιφάνειά του με 2 σκελίδες σκόρδο και το βάζετε σε δυνατή φωτιά να κάψει.

3.Βάζετε στο τηγάνι ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και το κρέας το οποίο ψήνετε για 8 λεπτά από τη μία πλευρά και 6 λεπτά από την άλλη.

4.Το απομακρύνετε από τη φωτιά και το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο.

5.Ρίχνετε στο τηγάνι το βαλσάμικο ξίδι με μέλι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

6.Ανακατεύετε με τους χυμούς του κρέατος και βράζετε για 2 λεπτά.

7.Ξετυλίγετε και αλατίζετε καλά το κρέας.

8.Κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες το κρέας με πολύ κοφτερό μαχαίρι.

9.Περιχύνετε τις λεπτές φέτες του κρέατος με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

    

  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑