ΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ COTTAGE CHEESE

Τρίτη 23rd, Οκτώβριος 2018 / 05:43 Εχει γραφτεί απο
ΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ COTTAGE CHEESE

Η τομάτα ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα “χρυσό ήλο, για το κίτρινο ή το πορτοκαλί χρώμα που είχε τότε η ώριμη τομάτα. Στην Ελλάδα η τομάτα ήρθε το 1818.

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φλιτζάνια τομάτες ψιλοκομμένες
  • 4 φλιτζάνια χυμό τομάτας
  • 1/3 φλιτζανιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1 φλιτζάνι γάλα 0-1,5% λιπαρά
  • 1 κεσεδάκι cottage cheese
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

1.Βάζετε τις ψιλοκομμένες τομάτες με το χυμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσουν. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα.

2.Ρίχνετε το μείγμα μαζί με το βασιλικό σε ένα μπλέντερ να γίνουν ένα και γυρίζετε τη σούπα στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το γάλα και αλατοπιπερώνετε.

3.Προσθέτετε το cottage cheese και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά για  5 λεπτά περίπου.

4.Τέλος, μοιράζετε τη σούπα σε μπολάκια και σερβίρετε αν θέλετε με φυλλαράκια βασιλικού και μια κουταλιά γάλα.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑