ΤΟΥΡΛΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΕΤΑ

Πέμπτη 09th, Μάρτιος 2017 / 14:32 Εχει γραφτεί απο
ΤΟΥΡΛΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΕΤΑ

Τα λαχανικά είναι απαραίτητα σε μια υγιεινή αλλά και ισορροπημένη διατροφή. Παρέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και γενικά είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 μεγάλα κολοκύθια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά
  • 1 μέτρια πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 300 γραμμ. φέτα με χαμηλά λιπαρά, χοντροτριμμένη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβετε σε καρέ.

2.Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μια ρηχή και πλατιά κατσαρόλα και ξανθαίνετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.

3.Προσθέτετε τις πιπεριές, τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και σοτάρετε για να λαδωθούν για περίπου 2-3 λεπτά.

4.Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ντοματίνια κομμένα στην μέση, την πατάτα και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε για περίπου 20 λεπτά χωρίς την προσθήκη νερού.

5.Τέλος, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο δυόσμο, το μαϊντανό και τη φέτα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε σκεπασμένη για 5 λεπτά την κατσαρόλα και είστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

TIP:  Σερβίρεται με χωριάτικο φρέσκο ψωμί και τρώγεται και κρύο σαν σαλάτα.

 

 

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑