ΜΥΡΩΔΑΤΕΣ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Δευτέρα 11th, Φεβρουάριος 2019 / 11:31 Εχει γραφτεί απο
ΜΥΡΩΔΑΤΕΣ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Όλα σε ένα ταψί και τόσο νόστιμα; Δοκιμάστε το και θα σας λυθεί η απορία.

 

  ΥΛΙΚΑ

  • 4 τσιπούρες (250 – 300 γραμμάρια περίπου η καθεμιά)
  • 2 βιολογικά καρότα σε λεπτές φέτες
  • 2 βιολογικές πατάτες σε λεπτές φέτες
  • 1 μπρόκολο (τα μπουκετάκια)
  • 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 4 – 5 κλωναράκια μαϊντανού (τα φύλλα μόνο) ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου σε φέτες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι καλοκοπανισμένο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

      ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
  2. Καθαρίζετε τις τσιπούρες από τα λέπια και τα βράγχια και πλένετε πολύ καλά τις κοιλιές τους.
  3. Λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί.
  4. Βάζετε τις τσιπούρες, ανάμεσά τους τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο με το ξερό θυμάρι, το χυμό λεμονιού, το κρασί, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Περιχύνετε με το μείγμα τις τσιπούρες και τις ψήνετε στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά.
  7. Αν οι τσιπούρες έχουν γίνει και τα λαχανικά δεν έχουν μαλακώσει, τις βγάζετε και συνεχίζετε για λίγο το ψήσιμο των λαχανικών. Αν χρειαστεί, προσθέτετε ελάχιστο νερό κατά το ψήσιμο.
  8. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και συνοδεύετε με ψωμί.

 

TIP: Στο κρασοπότηρο μπορείτε με ασφάλεια να χρησιμοποιήσετε ένα αιγαιοπελαγίτικο Ασύρτικο ή ένα χαρμάνι με Ασύρτικο, Αθήρι. Εναλλακτικά, ένα ροζέ από Αγιωργίτικο.

   

    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑