ΥΓΙΕΙΝΟ HOT DOG

Πέμπτη 12th, Μάιος 2022 / 21:56 Εχει γραφτεί απο
ΥΓΙΕΙΝΟ HOT DOG

Κάντε την κουζίνα του σπιτιού σας μια υγιεινή «καντίνα», φτιάχνοντας σε μόνο 15 λεπτά το πιο υγιεινό hot dog. Αρκεί να είναι περιποιημένο και φτιαγμένο με σωστά υλικά. Αυτά είναι που κάνουν τη διαφορά και το μετατρέπουν από «βρώμικο» σε υγιεινό.

Μπορείτε να βρείτε ποιοτικά λουκάνικα από μικρούς παραγωγούς, με μεγάλη γκάμα γεύσεων και ειδών κρέατος. Σε αυτό το hot dog βάζουμε λουκάνικο μοσχαρίσιο χωριάτικο, που έχει πολύ λιγότερα λιπαρά σε σύγκριση με άλλα.

Αντί να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες σάλτσες, φτιάχνουμε μια κρεμώδη σάλτσα με αβοκάντο και ελάχιστη μαγιονέζα,την οποία αν προτιμάτε μπορείτε να αποφύγετε και τελείως. Τέλος, φτιάχνουμε μια σαλάτα με λάχανο, κέιλ και τριμμένο καρότο, την οποία προσθέτουμε στο hot dog, κάνοντάς το ένα πλήρες γεύμα, γρήγορο, χορταστικό, απολαυστικό και με πιο light προφίλ από ό,τι θα βρούμε σε μια καντίνα.

ΥΛΙΚΑ

  • 3 ψωμάκια hot dog με σουσάμι
  • 3 χωριάτικα λουκάνικα μοσχαρίσια
  • 1 αβοκάντο ώριμο καθαρισμένο και κομμένο
  • 1 καρότο μεγάλο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 4-5 φύλλα κέιλ λεπτοκομμένα (αφού πρώτα αφαιρέσετε το κεντρικό χοντρό κοτσάνι)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • Χυμός από 1½ λάιμ
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Βάζετε το αβοκάντο στο μούλτι και χτυπάτε.
  2. Προσθέτετε χυμό από 1 λάιμ, τη μαγιονέζα, την καπνιστή πάπρικα και ξαναχτυπάτε μέχρι να γίνει μια λεία και κρεμώδες σάλτσα.
  3. Βάζετε σε ένα μπολ το λάχανο, το κέιλ και το καρότο.
  4. Προσθέτετε λίγο θαλασιννό αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε με τα χέρια.
  5. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Μόλις ζεσταθεί καλά, βάζετε τα λουκάνικα και ψήνετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Τα γυρίζετε και επαναλαμβάνετε το ίδιο ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
  8. Ζεσταίνετε τα ψωμάκια λίγο στον φούρνο ή στο ίδιο τηγάνι.
  9. Τα ανοίγετε και προσθέτετε σάλτσα με αβοκάντο, το λουκάνικο και σαλάτα.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑