ΦΑΓΟΠΥΡΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Σάββατο 04th, Αύγουστος 2018 / 13:07 Εχει γραφτεί απο
ΦΑΓΟΠΥΡΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Το φαγόπυρο είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες. Έχει όλα τα συμπλέγματα της βιταμίνης Β και συνεπώς ανεβάζει το φυλλικό οξύ (απαραίτητο στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων) του οργανισμού δρώντας προληπτικά της αναιμίας.

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
  • ½ κούπα φαγόπυρο
  • 1 κούπα νερό
  • 500 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι καλά καθαρισμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • ½ ποτηράκι ελαιόλαδο
  • 1 κούπα χυμό φρέσκιας ντομάτας
  • ½ ποτηράκι λευκό κρασί
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα πλατύ σκεύος ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε πρώτα το φρέσκο κρεμμύδι και στη συνέχεια το ξερό.
  2. Προσθέτετε το φαγόπυρο και λίγο μετά σβήνετε με το κρασί.
  3. Ρίχνετε το σπανάκι και δυο λεπτά μετά το νερό.
  4. Προσθέτετε το χυμό φρέσκιας ντομάτας και αλατοπίπερο.
  5. Αφήνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να βράσουν με ανοιχτό καπάκι για να μην δημιουργήσετε περισσότερα υγρά.
  6. Ψήνετε στη γκριλιέρα με χοντρό αλάτι τις γαρίδες. Τις ψήνετε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να σφίξουν.
  7. Μετά από 20 λεπτά περίπου το σπανάκι με το φαγόπυρο έχει πιει τα πολλά υγρά.
  8. Σερβίρετε στολίζοντας από πάνω τις ψημένες γαρίδες και συνοδεύετε με λευκό κρασί.

 

      TIP: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε έξτρα πιπέρι ή και τριμμένη παρμεζάνα.

 

     ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑