Το φαγόπυρο είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες. Έχει όλα τα συμπλέγματα της βιταμίνης Β και συνεπώς ανεβάζει το φυλλικό οξύ (απαραίτητο στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων) του οργανισμού δρώντας προληπτικά της αναιμίας.
ΥΛΙΚΑ
- 4 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
- ½ κούπα φαγόπυρο
- 1 κούπα νερό
- 500 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι καλά καθαρισμένο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- ½ ποτηράκι ελαιόλαδο
- 1 κούπα χυμό φρέσκιας ντομάτας
- ½ ποτηράκι λευκό κρασί
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα πλατύ σκεύος ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε πρώτα το φρέσκο κρεμμύδι και στη συνέχεια το ξερό.
- Προσθέτετε το φαγόπυρο και λίγο μετά σβήνετε με το κρασί.
- Ρίχνετε το σπανάκι και δυο λεπτά μετά το νερό.
- Προσθέτετε το χυμό φρέσκιας ντομάτας και αλατοπίπερο.
- Αφήνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να βράσουν με ανοιχτό καπάκι για να μην δημιουργήσετε περισσότερα υγρά.
- Ψήνετε στη γκριλιέρα με χοντρό αλάτι τις γαρίδες. Τις ψήνετε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να σφίξουν.
- Μετά από 20 λεπτά περίπου το σπανάκι με το φαγόπυρο έχει πιει τα πολλά υγρά.
- Σερβίρετε στολίζοντας από πάνω τις ψημένες γαρίδες και συνοδεύετε με λευκό κρασί.
TIP: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε έξτρα πιπέρι ή και τριμμένη παρμεζάνα.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
#φαγόπυρο#με#γαρίδες#και#σπανάκι#