ΦΑΚΟΡΥΖΟΑΧΤΑΠΟΔΟ

Σάββατο 11th, Φεβρουάριος 2017 / 15:15 Εχει γραφτεί απο
ΦΑΚΟΡΥΖΟΑΧΤΑΠΟΔΟ

Οι φακές αποτελούν ένα από τα σπουδαιότερα μέλη της οικογένειας των οσπρίων και είναι ένα από τα πρώτα τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν ποτέ. Θεωρούντο το φαγητό των φτωχών.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό φρέσκοκαλοχτυπημένο αχταπόδι
  • 300 γρ. χοντρές φακές
  • 80 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ξύδι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά σε κομματάκια
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Βάζετε σε μια κατσαρόλα το αχταπόδι και το ξίδι. Ρίχνετε μπόλικο νερό μέχρι να το σκεπάσει και βράζετε για μία ώρα περίπου.

2.Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζετε τις φακές με τα κρεμμύδια. Ρίχνετε 3 φλιτζάνια νερό και βράζετε για 30 περίπου λεπτά.

3.Στραγγίζετε το αχταπόδι και το αφήνετε να κρυώσει. Αφαιρείτε την πέτσα του και το κόβετε σε κομμάτια.

4.Αδειάζετε τις φακές, μαζί με το ζουμί που έβρασαν, σε πυράντοχο σκεύος. Τοποθετείτε επάνω στις φακές τα κομμάτια του αχταποδιού. Ρίχνετε το ρύζι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ντομάτα, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε με το λάδι και ανακατεύετε απαλά.

5.Ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 40 λεπτά περίπου ή ώσπου να φουσκώσει το ρύζι και το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Σερβίρετε.

 

ΚΑΛΗ  ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑