ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΒΑ (ΠΗΛΙΝΟ ΤΑΨΙ)

Δευτέρα 23rd, Οκτώβριος 2017 / 16:06 Εχει γραφτεί απο
ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΒΑ (ΠΗΛΙΝΟ ΤΑΨΙ)

Το εθνικό μας φαγητό, οι κλασικοί γίγαντες, δεν μαγειρεύονται μόνο στην κατσαρόλα. Ιδού μια ιδιαίτερη εναλλακτική!
      

 ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια φασόλια (χοντρά)
  • 3/4 φλιτζάνι σησαμέλαιο
  • 3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 3 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 αρνίσια μπόλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

    

   ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουσκεύετε τα φασόλια 12 έως 16 ώρες. Τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό.
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, μαραίνετε το κρεμμύδι, προσθέτετε τα φασόλια και ρίχνετε δυο φλιτζάνια ζεστό νερό. Αφήνετε να μαγειρευτούν μισή ώρα.
  3. Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Ξεσποριάζετε, βγάζετε τις μεμβράνες και κόβετε σε φετούλες την καυτερή πιπεριά. Ξεφλουδίζετε, ξεσποριάζετε και κόβετε σε κύβους τις ντομάτες.
  4. Μεταφέρετε τα φασόλια, τα λαχανικά και τις ντομάτες σε ταβά (πήλινο ταψί).Προσθέτετε το σησαμέλαιο, το νερό και σκεπάζετε με την μπόλια.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C, για 2 ώρες.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,
Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑