ΦΕΤΑ ΨΗΤΗ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ

Παρασκευή 19th, Αύγουστος 2022 / 19:17 Εχει γραφτεί απο
ΦΕΤΑ ΨΗΤΗ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ

Φτιάχνουμε την αγαπημένη μας φέτα ψητή µε ντοµάτα και ρίγανη και συνοδεύουμε τα φαγητά μας. Ωραίο μεζεδάκι για την παρέα.

 

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γραμμάρια φέτα σπασμένη σε μέτρια κοµµάτια
  • 800 γραμμάρια ντοµάτες ποµοντόρια ξεφλουδισμένες και ψιλοκοµµένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 µικρή χούφτα φρέσκα φύλλα ρίγανης ψιλοκομμένα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτετε το µπούκοβο και τις ντοµάτες και σιγοβράζετε σε χαµηλή φωτιά για 25 λεπτά µέχρι να συµπυκνωθεί η σάλτσα.
  3. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέσα τη ρίγανη.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  5. Ρίχνετε τη φέτα σε ένα πυρίµαχο ταψάκι, καλύπτετε µε τη σάλτσα και ψήνετε για 20 λεπτά.
  6. Σερβίρετε αµέσως µε τραγανό ψωµί.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑