ΦΙΛΕΤΟ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Τρίτη 11th, Ιούλιος 2017 / 18:52 Εχει γραφτεί απο
ΦΙΛΕΤΟ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Αν δεν φας ψάρι το καλοκαιράκι, τότε πότε; Βρήκαμε λοιπόν για εσάς ένα πρωτεϊνούχο πιάτο που απαρτίζεται από ψάρι και κινόα, με χαρακτηριστικά τη γεύση και τις λίγες θερμίδες.

 ΥΛΙΚΑ

  • 2 φιλέτα γλώσσας
  • ½ φλιτζάνι άψητη κινόα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • ¾ φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • ½ κουταλιά της σούπας σκόνη κρεμμυδιού
  • ¼ φλιτζάνι κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Ξεπλένετε καλά με νερό την κινόα. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε ένα μέρος κινόα και δύο μέρη νερό. Μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να απορροφήσει η κινόα όλο το νερό.

2.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε το ελαιόλαδο και το ζεστένετε σε μέτρια θερμοκρασία.

3.Πασπαλίζετε το ψάρι με την πάπρικα και ψήνετε την κάθε πλευρά για 3 λεπτά.

4.Ανακατεύετε την κινόα με το καλαμπόκι, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, το χυμό λάιμ, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τον κόλιανδρο.

5.Μοιράζετε σε δύο πιάτα και τοποθετείτε δίπλα από την κινόα τη γλώσσα.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑