ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Τετάρτη 22nd, Μάιος 2019 / 10:54 Εχει γραφτεί απο
ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Ένα γρήγορο στην παρασκευή και πολύ νόστιμο πιάτο, που τρώγεται από όλους, με κύριο συστατικό το φιλέτο κοτόπουλου βαφτισμένο σε σάλτσα από γιαούρτι και μουστάρδα.

      ΥΛΙΚΑ

  • 3 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

      ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Σε ένα τηγάνι αφού κάψει καλά προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπουκίτσες του κοτόπουλου.
  2. Όταν πάρουν χρώμα σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την πιπεριά Φλωρίνης.
  3. Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνετε τη μουστάρδα, το γιαούρτι, τη πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύετε.
  4. Στη συνέχεια τα προσθέτετε στο κοτόπουλο και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Συνοδεύετε με βραστά λαχανικά ή ρύζι.

 

      TIPS για το κοτόπουλο:

  • Καλό για την ανάρρωση και την αναιμία.
  • Βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Προσφέρει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη.
  • Καλό για το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.
  • Διατηρήστε το πουλερικό στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να το ξεπαγώσετε ή να το μαγειρέψετε. Ξεπαγώστε στο ψυγείο ή σε κρύο νερό αλλάζοντας το νερό κάθε 30 λεπτά ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Μαγειρέψετε αμέσως μετά που θα ξεπαγώσετε.
  • Μην ξεπαγώσετε το πουλερικό σε θερμοκρασία δωματίου.    

 

     ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑