ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

Δευτέρα 24th, Ιούλιος 2017 / 13:33 Εχει γραφτεί απο
ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

Τα φρέσκα κουκιά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να πετύχετε διαφορετικούς γευστικούς συνδυασμούς, όπως κουκιά με ντομάτα και σπανάκι, με σάλτσα σκόρδου ή απλώς με λαδορίγανη. Ωστόσο, ταιριάζουν ιδανικά με αγκινάρες.

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φρέσκες αγκινάρες
  • 350 γραμμάρια φρέσκα κουκιά καθαρισμένα
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι μάραθο χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • Λίγο άνιθο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Πλένετε τα κουκιά, καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις βάζετε σε νερό με το χυμό του ενός λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

2.Ζεσταίνετε σε πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο  και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και τα κουκιά και ανακατεύετε μέχρι να λαδωθούν καλά. Προσθέτετε τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, τον μάραθο,τον άνιθο και λίγο ακόμα ζεστό νερό μέχρι την μέση των λαχανικών. Μόλις πάρει βράση, μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά γύρω στα 10 λεπτά.

3.Στη συνέχεια προσθέτετε τις αγκινάρες και αλατίζετε. Σιγομαγειρεύετε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να μην λιώσουν, άλλη μισή ώρα περίπου.

4.Ανακατεύετε τον χυμό του άλλου λεμονιού με το αλεύρι σε μπολ, ρίχνετε σιγά –σιγά ζουμί από το φαγητό χτυπώντας με τον αβγοδάρτη. Ανακατεύετε και περιχύνετε το φαγητό με το λεμονοάλευρο.

5.Τέλος, κουνάτε κυκλικά την κατσαρόλα να πάει παντού, σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε επάνω στην εστία για 5 λεπτά να μαγειρευτεί το αλεύρι.

6.Σερβίρετε το φαγητό ζεστό αλλά όχι καυτό, με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑