ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ

Δευτέρα 20th, Φεβρουάριος 2017 / 19:11 Εχει γραφτεί απο
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ

Το σέλινο χάρη στην αυξημένη περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες και σε συνδυασμό με τις λίγες θερμίδες που αποδίδει στον οργανισμό, βοηθά στην αντιμετώπιση των πεπτικών προβλημάτων και της μειωμένης όρεξης.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κιλότο άπαχο, κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 1 ½ κιλό σέλινο
  • ½ κρασοπότηρο ρετσίνα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Για το αυγολέμονο χρειαζόμαστε:

  • 2 αυγά
  • Χυμό από 2 λεμόνια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Καθαρίζετε και πλένετε το σέλινο. Έπειτα, το κόβετε σε μικρά κομμάτια, περίπου στα τέσσερα με πέντε εκατοστά. Το ζεματίζετε σε νερό που βράζει τουλάχιστον για πέντε λεπτά.

2.Στραγγίζετε τα κομμάτια αφού προηγουμένως έχετε κρατήσει δύο ποτήρια από το νερό που ζεματίσατε το σέλινο.

3.Κατόπιν, βάζετε στην κατσαρόλα το πλυμένο και στραγγισμένο χοιρινό. Το σοτάρετε ελαφρά με πέντε κουταλιές της σούπας λάδι μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σβήνετε το φαγητό ρίχνοντας το κρασί. Προσθέτετε το σέλινο και το νερό που έχετε κρατήσει καθώς και το αλάτι και το πιπέρι.

4.Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη εστία σας αφού έχει βράσει καλά το κρέας και τέλος το αυγοκόβετε.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Μοράρης Κ. Εμμανουήλ Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και Εγκυμοσύνη, Διατροφή και Αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑