ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΞΙΔΑΤΟ

Πέμπτη 03rd, Αύγουστος 2017 / 13:21 Εχει γραφτεί απο
ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΞΙΔΑΤΟ

Αναμφισβήτητα το χταποδάκι ξιδάτο είναι ένας από τους τελειότερους μεζέδες του καλοκαιριού!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 χταπόδι μεγάλο (ολόκληρο ή μόνο πλοκάμια)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μικρό κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι ξίδι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Το χταπόδι που θα αγοράσετε πρέπει να είναι καλά χτυπημένο.

2.Πλένετε καλά το χταπόδι και το βάζετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα με ελάχιστο νερό, το κρασί, το φύλλο δάφνης και αλάτι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει καλά.

3.Όταν θα ανοίξετε την κατσαρόλα το χταπόδι θα πρέπει να είναι πολύ μαλακό και να έχει βγάλει πολύ νερό. Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει και βγάζετε την πέτσα του να μείνει λευκό. Κόβετε σε μικρά κομμάτια και το τοποθετείτε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη ρίγανη, το ξίδι και το ελαιόλαδο.

4.Σερβίρεται σε σαλατιέρες όπως είναι.

 

 TIP:  Αν θέλετε πριν τοποθετήσετε τη ρίγανη και το λαδόξιδο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε διάφορα άλλα φαγητά με χταπόδι, όπως με τομάτα, με κοφτό μακαρονάκι, κ.τ.λ.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑