ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Σάββατο 12th, Ιούνιος 2021 / 16:28 Εχει γραφτεί απο
ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Το χταπόδι είναι από τους πιο εκλεκτούς μεζέδες που συνοδεύουν άψογα ένα καραφάκι ούζο ή ένα ποτήρι κρασί. Απλώς τυλίξτε το με λαδόκολλα και ψήστε! Μιάμιση ώρα μετά θα έχετε ένα τρυφερό και αρωματικό χταπόδι, έτοιμο για φάγωμα!

       ΥΛΙΚΑ

  • 1½ κιλό χταπόδι
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι βαλσάμικου
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

     ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Καθαρίζετε το χταπόδι από το ράμφος του και τα εντόσθια της κουκούλας.Το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και το βάζετε σε μια λεκάνη.
  3. Ρίχνετε τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο, τη ρίγανη, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το σιρόπι βαλσάμικου και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά να πάνε παντού τα υλικά.
  4. Απλώνετε τρία φύλλα λαδόκολλας, ακουμπάτε πάνω το χταπόδι και το κάνετε δέμα. Το τυλίγετε μετά με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε έτσι σφραγισμένο για μιάμιση ώρα.
  5. Τσεκάρετε το χταπόδι και αν σας φαίνεται ακόμα λίγο σκληρό, ψήνετε για μισή ώρα ακόμα.
  6. Ανοίγετε και το σερβίρετε αμέσως.

 

    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Μοράρης Κ. Εμμανουήλ Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και Εγκυμοσύνη, Διατροφή και Αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑