ΧΥΜΟΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ,ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ

Τρίτη 07th, Μάρτιος 2017 / 13:20 Εχει γραφτεί απο
ΧΥΜΟΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ,ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ

Ένα φλιτζάνι χυμός παντζαριού έχει σημαντική επίδραση και μπορεί να είναι η εναλλακτική θεραπεία στα αντιϋπερτασικά φάρμακα για ορισμένους ανθρώπους, ενώ οκτώ γραμμάρια την ημέρα μπορούν να προλάβουν την δυσκοιλιότητα.

 

ΥΛΙΚΑ

Για το χυμό

  • 500 γραμμάρια παντζάρια πλυμένα καλά
  • 5 μέτρια καρότα πλυμένα καλά, με κομμένες τις άκρες, κομμένα σε κύβους
  • 150 γραμμάρια σελινόριζα καθαρισμένη, κομμένη σε κομμάτια
  • 1 κομματάκι πιπερόριζα (περίπου 20 γραμμάρια) πλυμένο καλά
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

 

Για το σερβίρισμα

  • 4 μικρά κλωναράκια σέλερι
  • Πάγο (προαιρετικά)

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1.Βάζετε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή και χτυπάτε μέχρι να γίνουν χυμός.

2.Αφήνετε το χυμό για μισή ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρετε, να ενωθούν τα αρώματά του.

3.Βάζετε πάγο στα ποτήρια (προαιρετικά), μοιράζετε το χυμό, βάζετε από ένα κλωναράκι σέλερι σε κάθε ποτήρι και σερβίρετε αμέσως.

 

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑