ΨΗΤΗ ΦΕΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

Σάββατο 18th, Νοεμβρίου 2017 / 14:06 Εχει γραφτεί απο
ΨΗΤΗ ΦΕΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

Μια παραλλαγή της κλασικής φέτας λαδορίγανη. Ένα νόστιμο μεζεδάκι που συνοδεύει την μπύρα, το κρασάκι ή το ουζάκι μας!
      

 ΥΛΙΚΑ

  • 300 γραμμάρια φέτα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια
  • 1/3 φλιτζανιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, τεμαχισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

   ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αρχικά, ρίχνετε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, τις ελιές, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την μια κουταλιά της σούπας μαϊντανό, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C . Βάζετε τη φέτα στη μέση ενός πυρίμαχου σκεύους.
  3. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη φέτα και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι η φέτα να μαλακώσει.
  4. Αποσύρετε από το φούρνο και πασπαλίζετε με την άλλη κουταλιά της σούπας μαϊντανό.

 

TIP: Σερβίρετε με συνοδεία από φοκάτσια ή κρακεράκια ή παξιμαδάκια.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,
Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑